איש הבשרים מאור יהודה
ראובן מייסלוס מאור יהודה הפך בתקופה האחרונה לכוכב רשת כשחזר לתחביב הישן שלו - בישול בשרים. הגג שלו הוא החלום הרטוב של כל קרניבור, ועמוד האינסטגרם שלו צובר עשרות אלפי עוקבים כשאחד מהם הוא השף גורדון רמזי
- מערכת
- י"ח חשון התשפ"א
בשנים האחרונות השכנים ברחוב משה דיין בשכונת נווה סביון באור יהודה כבר יודעים. כל פעם שניחוח בשרים מיוחד נישא באוויר מדירת הגג בקומה ה- 14, ראובן מייסלוס (46) שוב מכין ארוחת חלומות שלקוחה ממאסטר שף או תוכנית בישול אחרת. חלקם גם יזכו לטעום משהו ומי שלא יוכל להציץ בעמוד האינסטגרם (meatcurator ) שמונה יותר מחצי מיליון עוקבים, בניהם שפים ידועים כמו רמזי גורדון. אנחנו נפגשים בתחילת השבוע, ואני מגיע לראיון רעב. לשמחתי מייסלוס מודיע לי כי "אני הולך להכין לך המבורגר", ואני חשבתי שהוא ממש קורא את מחשבותיי שכן בשרים אחרים פחות מדברים אליי. "אצלי בבית המבורגרים נחטפים" הוא אומר בחיוך כשהוא מתכוון בעיקר לשלושת ילדיו בגיל ההתבגרות "הם הלקוחות שלי". הוא מספר וניגש למלאכה. מבעוד מועד הוא הכין את הלחמניות וכך גם את קציצות הבשר הגדולות (בשר בקר עם 20 אחוזי שומן). הוא פותח את הגרילר הגדול שמוצב אצלו על הגג לצד כמעט עשרים (!) מתקני הכנת בשר ואפייה כמו טאבון ענק מאבן, גריל 'אסאדו' מקורי על עצים מיובא מארגנטינה, ועוד כמה מתקנים קטנים יותר. "המבורגר מכינים על פלאנצ'ה" הוא מסביר ומועך את קציצות בשר, לא לפני שהוא מכין בצל מקורמל כיאה להמבורגר מהסרטים. כשהקציצה מוכנה הוא מוסיף למי שרוצה גבינה צהובה ולצד אלו הוא מכין ביצת עין עטופה בעיגול ברזל ששומר עליה. בכלל נדמה שאין כלי של מטבח שאין לו שם "כל מיני מותגי מטבח שולחים לי כל הזמן שאנסה אותם" הוא מסביר. זהו חלק בלתי נפרד מההפיכה שלו לאושיית אינסטגרם עד כדי כך שיש חברות שמשלמות לו כדי שיפרסם אות המוצרים שלהם.
צילום: מכין את כוכב הבית- המבורגר. צילום: איתן אלחדז ברק
מכין את כוכב הבית- המבורגר. צילום: איתן אלחדז ברק היה עוזר לאבא עם האסאדו
מייסלוס נולד, איך לא, בארגנטינה ועלה לארץ בגיל שנתיים "הוריי הגרו לארגנטינה ממדינות מזרח אירופה וסוריה כך שגדלתי על שילוב של כמה מטבחים: הסורי, המזרח אירופאי ותרבות בישול הבשר של ארגנטינה". כילד הוא זוכר שתמיד בישלו בבית, "הייתי עוזר לאבא שלי להכין אסאדו" הוא נזכר. אבל לבשל ממש התחיל רק אחרי שעזב את הבית לצבא (חיל האוויר) ועוד יותר כשהיה סטודנט למתמטיקה ומדעי המחשב באוני' בן גוריון. לפני עשרים שנה הכיר דרך חברים את אשתו, נטע צלמת שהפכה למתעדת הראשית שלו. אחרי שגרו תקופה קצרה בתל אביב הם עברו לפני 18 שנים לאור יהודה "רצינו בית גדול ומקום שאפשר להסתובב בו בטבע, וגם אהבנו את השכונה שהייתה אז בראשית דרכה". באותה תקופה הוא החל לעבוד כמפתח וחוקר בחברת בת של אינטל, "היה לי מאוד מעניין אבל זו עבודה משרדית" הוא אומר. בין לבין ניסה את מזלו והקים חברת סטארט אפ שאומנם נכשלה, אבל סיפקה לו חוויה של מגורים בסינגפור ובמיוחד המטבח "זה מטבח אסייתי מיוחד". בשיא הוא ניהל את הפיתוח העסקי אצל נשיא אינטל ישראל, אבל לפני ארבע שנים הכל נגמר, "החברה עשתה צעדי התייעלות וצמצמה את כוח האדם בכל העולם". אבל למייסלוס לא היה דחוף למצוא עבודה בתחום, ואת הזמן הפנוי שנוצר לו הוא החליט להקדיש לאהבה ישנה -הבישול.צילום: ראובן מייסלוס ורעייתו נטע. צילום: איתן אלחדז ברק
ראובן מייסלוס ורעייתו נטע. צילום: איתן אלחדז ברק