X

תבשיל כרעיים ברוטב פטריות

  • ה' תשרי התשפ"א
צילום: אנטולי מיכאלו
מתכון מנצח של תבשיל כרעיים ברוטב עשיר, שיהפוך את שולחן החג למיוחד וטעים הרבה יותר באדיבות "עוף טוב"   מצרכים: 3 כרעיים עוף טוב חצויות (אפשר גם שלמות) 1/3 כוס שמן קנולה 2 בצלים חצויים פרוסים לטבעות 1 חבילה בצלצלי שאלוט שלמים וקלופים מלח, פלפל שחור גרוס 4 חבילות פטריות שלמות (רצוי מסוגים שונים: שמפיניון, פורטובלו, יער) 5 פטריות שיטקה טריות, חתוכות לרצועות דקות 2 חבילות ערמונים בוואקום 4 שיני שום פרוסות 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות 4 כפות סילאן 1/2 כוס יין אדום 3 כפות רכז רימונים   להגשה: 50 גר' צנוברים קלויים 1/2 צרור עלי נענע קצוצים גס   אופן ההכנה: מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים בו את טבעות הבצל במשך כ־5 דקות עד שהן נעשות שקופות  ומתחילות להזהיב. מוסיפים את בצלצלי השאלוט, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים עוד 3 דקות עד שהם מתחילים להזהיב טיפה בשוליים. מוסיפים לסיר פטריות וערמונים ומטגנים במשך כ־4 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הכרעיים, השום, ממרח העגבניות, הסילאן, היין ורכז הרימונים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־45 דקות או עד שהעוף מבושל. מפזרים נענע וצנוברים מעל ומגישים חם.
אוכל תבשיל עוף

art