עוגיות ממולאות מתיקות, קלות להכנה שנימוחות בפה. מתאים עם קפה על המרפסת או סתם לנשנש כשבא משהו מתוק. באדיבות "השחר העולה" מצרכים: 120 גרם חמאה 100 גרם אבקת סוכר 1 כפית תמצית וניל כוס וחצי קמח תופח 1 ביצה למלית: 1 צנצנת ממרח השחר פרווה אגוזים להגשה: 100 גרם אבקת סוכר, כף קינמון מעורבבים יחד אופן הכנה: מניחים כפיות של ממרח השחר על נייר אפייה, משטחים מעט ומקפיאים מעבדים במיקסר עם וו גיטרה/ מעבד מזון את מרכיבי הבצק לבצק אחיד, מצננים את הבצק 10 דקות במקרר כשהוא עטוף בנייר אפייה, קורצים בעזרת הידיים כדורים קטנים וממלאים בממרח הקפוא. סוגרים את העוגייה ומניחים בתבנית מרופדת. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות 15 דקות ומצננים.