X

המבורגר ירושלמי

  • ט' תמוז התש"פ
צילום: אורן אגמי
צילום: אורן אגמי
אין כמו לחגוג את ה-4 ביולי (יום העצמאות האמריקאי)  עם מתכון המבורגר בלחמניה באדיבות השף רפי ביגאווי מסעדת "חצות"   מצרכים: חבילה של 6 יחידות 'לחמניות בסגנון אמריקה' של מאפיות אנג'ל 850 גרם צלעות מבקר אנגוס טחון גס 150גרם שפנדורה טחון 500 גרם אנטרקוט משוייש 1 ו-1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור גרוס עגבנייה, מלפפון חמוץ, קונפי שום, קונפי פלפל חריף, טחינה, עמבה, חריף- לפי הטעם   להכנת קציצות ההמבורגר: מערבבים את הבשר יחד היטב. מכינים קציצות במשקל 250 גרם כל אחת, מטגנים קלות על מחבת משומנת קלות, או על הגריל. לאחר מכן, חוצים את הלחמניות, צורבים אותן קלות על המחבת, מניחים את ההמבורגר על הלחמנייה, מוסיפים  טחינה עמבה וחריף, ונגיעה של פטרוזיליה קצוצה, 2 פרוסות עגבנייה, רצועות מלפפון חמוץ ועלה חסה.
עמוד הבית ראשי אוכל המבורגר

art