טרייפל ״היער השחור״
רגע לפני שבת וחג השבועות, קבלו את הקינוח הכי טעים בסביבה, קינוח מטריף, עשיר ומושחת שכל המשפחה תתענג עליו. מרשים במיוחד בצלחת הגשה מזכוכית כשרואים את כל השכבות
- כ"ז אייר התש"פ
באדיבות רחלי קרוט ל"תנובה" מצרכים: לקראמבל: 1 כוס (140 גרם) קמח לבן 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן 2 כפות (30 גרם) סוכר חום כהה או דמררה 100 גרם חמאת תנובה קרה, חתוכה לקוביות לרוטב הפטל: 2 כוסות פטל או תערובת פירות יער 4 כפות (30 גרם) אבקת סוכר כף מיץ לימון למוס הגבינה: מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל כפית תמצית וניל או משחת וניל גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% 200 גרם שוקולד לבן מומס, לא חם להגשה: פירות אדומים טריים או קפואים (תותים, אוכמניות, פטל וכדומה) נשיקות מרנג אופן ההכנה: הקראמבל: מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיבי הקראמבל וטוחנים בפולסים לפירורים. מפזרים את הפירורים בתבנית ואופים 20-15 דקות עד הזהבה. מניחים לצינון. רוטב הפטל: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו וטוחנים לרוטב חלק. מסננים, מעבירים לקערית ושומרים במקרר עד השימוש. מוס הגבינה: שמים בקערת המערבל את השמנת להקצפה, אבקת הפודינג ותמצית או משחת הווניל, ומקציפים 3-2 דקות, עד קבלת קצפת יציבה ורכה. מוסיפים גבינה לבנה ומקפלים בעדינות. מוסיפים את השוקולד המומס ומקפלים עד קבלת מוס חלק. מחלקים את המוס ל-2 קערות. מוסיפים לאחת מהן 4-3 כפות מרוטב הפטל (את השאר שומרים להגשה), ומערבבים עד קבלת קרם חלק ואחיד. ההרכבה: מסדרים בקערת ההגשה שכבות לפי הסדר: מחצית הקראמבל, מחצית המוס הלבן, מחצית הפירות, יתרת הקראמבל, יתרת המוס הלבן, המוס הוורוד ומסיימים בפירות. שומרים במקרר עד ההגשה. מגישים בליווי יתרת רוטב הפטל.