X

פסטה ברוטב דלעת וערמונים

חם או קר, לנו לא משנה, פסטה עם רוטב נימוח של ערמונים ושמנת, תתאים לשולחן החג וגם כארוחה בפני עצמה בימי הקיץ החמים

  • כ"ז אייר התש"פ
עיצוב: נורית קריב, צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב, צילום: דן פרץ
באדיבות יונית צוקרמן ל"תנובה" עיצוב: נורית קריב מצרכים: 500 גרם דלעת או דלורית קלופה, חתוכה לקוביות באורך 2 ס"מ 2 כפות שמן זית מלח 50 גרם חמאה 2 שיני שום כתושות 1/4 כפית אגוז מוסקט 1 כף קמח 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב תנובה 3% 1 שקית (100 גרם) ערמונים חצויים 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי גאודה COLLECTION 1 חבילה (400-500 גרם) פסטה קצרה, מבושלת לפי הוראות היצרן ומסוננת 1/2 כוס (50 גרם) פתיתי פרמזן קולקשן   להגשה: עלי בזיליקום   אופן הכנה: מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את קוביות הדלעת בתבנית, מזלפים שמן, בוזקים מלח ואופים כ-30 דקות עד שהדלעת רכה. שמים חמאה, שום ותבלינים בסיר וממיסים על להבה בינונית. מוסיפים קמח ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב. יוצקים בהדרגה תוך כדי ערבוב את השמנות והחלב, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות עד שמסמיך מעט. מוסיפים את קוביות הדלעת, הערמונים והגאודה ומבשלים דקה נוספת. מוסיפים את הפסטה, מערבבים, מוסיפים פרמזן, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים
אוכל פסטה

art