עוגיות משוגעות
המתכון שהילדים תמיד ישמחו להכין עם כל התוספות שאוהבים, והתוצאה אמורה להחזיק כמה ימים, אם הם לא מתחסלות באותו היום.
- י"ב ניסן התש"פ
באדיבות רחלי קרוט מהבלוג "קרוטית" ל"סוגת" מצרכים ל- 25-30 עוגיות: 200 גרם חמאה מומסת בטמפרטורת החדר 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן 1/4 1 כוסות (280 גרם) סוכר דמררה קלאסי 2 ביצים L 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח רב תכליתי 1 כפית סודה לשתיה סוגת 1 ו-1/2 כפות תוספות שאוהבים לכל עוגייה, למשל: שוקולד קצוץ, שברי פקאנים, בוטנים מלוחים קצוצים. מעבירים לקערה את החמאה המומסת ושני סוגי הסוכר וטורפים היטב. מוסיפים ביצה, טורפים עד שהיא נטמעת בתערובת ומוסיפים ביצה נוספת. טורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומערבבים עד שמתקבל בצק דביק. מכסים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה. בזמן שהבצק במקרר מכינים את התוספות שאוהבים. מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים לקערה קטנה כף גדושה של בצק. מוסיפים איזו תוספת שאוהבים ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת כדור פחוס ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עם יתר הבצק והתוספות. מאחסנים את התבנית במקפיא למשך 15 דקות עד שעתיים. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את העוגיות 14-12 דקות, עד שהשוליים מזהיבים והמרכז מעט רך. מקררים לחלוטין לפני שמעבירים לקופסא אטומה.