סיר פתיתים ונקניקיות ברוטב אדום
סיר אחד שיש בו כל מה שילדים אוהבים- גם פחמימות וגם נקניקיות, בלי כלים מיותרים
- י"ב ניסן התש"פ

באדיבות השף תום פרנץ ל"סוגת מצרכים: 2 כוסות פתיתים אפויים "סוגת" 400 גרם נקניקיות איכותיות, בשריות או מהצומח 3 כפות שמן קנולה 2 בצלים קצוצים דק 1 שן שום כתושה 100 גרם רסק עגבניות 2 כפות קטשופ 1 כף סוכר חום קלאסי סוגת 1 כף פפריקה מתוקה מלח ופלפל לפי הטעם 2 ו-1/2 כוסות מים רותחים אופן ההכנה: יוצקים את השמן לסיר רחב ומחממים מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, מנמיכים את הלהבה ומטגנים עד שהבצל מתרכך ומזהיב. מוסיפים שום, מערבבים וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות. פורסים את הנקניקיות לטבעות (לילדים מתחת לגיל 5 חותכים לקוביות קטנות), מגביהים את הלהבה ומעבירים אותן לסיר. מטגנים במשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהנקניקיות משחימות. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות. מוסיפים את יתר החומרים ואת המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים מעט מהרוטב, מתקנים תיבול במידת הצורך ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים כ-7 דקות. מכבים את האש, משהים 5 דקות נוספות במכסה סגור ומערבבים בעדינות לפני ההגשה.