מצרכים לעוגה בקוטר 20 ס"מ: לבצק: 2 תפוחים בינוניים, קלופים 3 כפות סירופ מייפל טבעי 3 כפות זרעי פשתן טחון 1/3 כוס מים פושרים 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן 80 מ"ל (1/3 כוס) משקה שקדים אורגני ללא סוכר 1 כף חומץ 5% 1 כפית סודה לשתייה 180 גרם (1 כוס + 4 כפות) קמח כוסמין מלא 1.5 כפיות אבקת אפייה קורט מלח 1/2 כפית קינמון 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר חופן אגוזים, קצוצים גס (אופציונלי) אופן ההכנה: מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות. מוציאים את ליבת התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ. מעבירים לקערה, יוצקים מעל את המייפל, מערבבים ומשאירים בצד. מניחים בקערת ערבוב גדולה את זרעי הפשתן הטחונים, יוצקים מעל את המים, מערבבים ומשאירים לכמה דקות. מוסיפים לקערה את הסוכר, השמן ומשקה השקדים ומערבבים היטב. מוסיפים את החומץ והסודה ומערבבים שוב. מנפים פנימה את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים עד שמתקבל בצק סמיך. מוסיפים את התפוחים במייפל והאגוזים ומערבבים שוב עד שהם נטמעים בבצק. מעבירים את הבצק לתבנית, מיישרים ואופים כ-50 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח ללא פירורים. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים. מפזרים מעט אבקת סוכר ושקדים קלויים.
צילום אולגה טוקשר
