מצרכים לקערה: 2 מלפפונים, קצוצים לקוביות קטנות 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק מאד פרחים מ-1/4 כרובית, שטופה היטב 1 בייבי סלק או 1/2 סלק בינוני, מגורד בפומפייה 1 גזר, מגורד בפומפייה 1/2 כוס עלי פטרוזיליה ונענע קצוצים דק - אפשר גם יותר, לפי הטעם 1/3 כוס קינואה מבושלת ב-1/2 כוס מים עד לריכוך (במשך כ-12 דקות) 1/3 כוס עדשים מונבטים או מבושלים במשך 10 דקות במים רותחים (כך שנותרים עדיין מעט נגיסים) 1 כף גדושה שקדים קלופים ופרוסים לאורך 1 גדושה חמוציות מיובשות 2 כפות שמן זית יד מרדכי מיץ מחצי לימון – אפשר גם יותר מלח ופלפל לרוטב היוגורט סילאן: 1 גביע יוגורט דנונה PRO מועשר בחלבון 2 כפות טחינה גולמית 1 כף שמן זית יד מרדכי 1 כף סילאן טבעי אופן ההכנה: פורסים את פרחי הכרובית לאורך ודק מאד (ניתן גם לקצוץ לקוביות קטנטנות). מוסיפים לקערת ערבוב יחד עם כל שאר מרכיבי הסלט. מערבבים היטב. מכינים רוטב יוגורט-סילאן: מערבבים את היוגורט עם שאר המרכיבים עד לקבלת רוטב אחיד. הגשה: מסדרים בקערת זכוכית גדולה חצי מכמות הסלט. מסדרים מעל שכבה נדיבה של הרוטב ומכסים בחציו השני של הסלט. מעטרים בשאר הרוטב ובעלי נענע קצוצים. מגישים מייד. צילום סיון אסקיו