קשיו יכול להיות תחליף נפלא לגבינות. מקור מצוין לחלבון צמחי, סיבים, נוגדי חמצון, מינרלים ומגנזיום. תורם לבריאות הלב, מרגיע ומרפה שרירים, מחזק עצמות, שומר על בריאות העור השיער ורקמות החיבור. אנחנו בעד והטבעונים גם. מצרכים: לתחתית 1 ו- 1/2 כוסות אגוזי מקדמיה או אגוזי מלך 1/2 כוס תמרים קורט מלח ים חצי כוס פתיתי קוקוס לא ממותקים למלית "הגבינה": 3 כוסות קשיו טבעי לא קלוי 3/4 כוס מיץ לימון 3/4 כוס סירופ אגבה או דבש 3/4 כוס שמן קוקוס 1/4 כוס מים כדי לאפשר טחינה בבלנדר (להשתמש בכמה שפחות מים) לציפוי פירות: 2 כוסות תות שדה שטופים וקפואים 1/2 כוס תמרים אופן ההכנה: מכניסים את אגוזי המקדמיה, תמרים ומלח למעבד מזון, טוחנים עד שמתקבל מרקם גס. משמנים תבנית עגולה עם פתיתי הקוקוס. מוסיפים את תערובת המקדמיה/אגוזי מלך, מהדקים היטב. טוחנים היטב בבלנדר את כל מרכיבי המלית עם כמות מינימלית של מים. יוצקים מעל תערובת האגוזים. מכניסים לפריזר למשך שעה עד שהעוגה מתקשה. טוחנים תות שדה ותמרים בבלנדר. שופכים את התערבות על העוגה, מכסים את חלקה העליון באופן שווה. מחזירים לפריזר לפחות לעוד חמש שעות. לפני ההגשה- מפשירים לפחות חצי שעה. צילום: רוני אלתר