X

בריוש ממולא בטטה

  • ח' סיון התשע"ח
מצרכים לבצק: 1 ק"ג קמח 50 גרם שמרים טריים 250 גרם חמאה 1 כוס חלב 1/2 כוס סוכר 5 ביצים 2 חלמונים 1 כפית מלח מצרכים למילוי: 1 ק"ג גבינת ריקוטה 400 גרם גבינת עיזים 1 ק"ג בטטה (מרוככת) חתוכה לסלייסים דקיקים צרור עלי בזיליקום מופרדים 300 גרם פקאנים מסוכרים קצוצים מלח ופלפל אופן הכנת הבצק: שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים. עושים גומה באמצע ולתוכה מכניסים את השמרים, החלב והביצים. מעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה הרכה והמלח ולשים היטב. מכסים את הקערה ומתפיחים כחצי שעה. מכניסים למקרר להמשך התפחה (כ-3 שעות). לאחר מכן מחלקים את הבצק התפוח ל-4 כדורים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה ארוך. מורחים על כל עלה רבע מהכמויות: הריקוטה, מעליה את הבטטות, הפקאנים, עלי הבזיליקום וחתיכות קטנות מגבינת העיזים. מגלגלים לרולדה ארוכה, חותכים מקטעים בגובה התבנית ומסדרים את השבלולים עם מרווחים קטנים זה מזה. מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה. טורפים ביצה עם מעט חלב, מברישים ואופים. כשהבצק מזהיב מוצאים מהתנור. צילום: הדס ניצן
אוכל מתכונים

art