מצרכים: 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות 100 גרם קמח רגיל (3/4 כוס) 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס) 3/4 כוס גרם אגוזי מלך קצוצים גס 30 גרם שיבולת שועל או שקדים טחונים (1/3 כוס) כוס וחצי פירות יער קפואים או טריים (או כל פרי רך שתבחרו) לקרם: מיכל שמנת מתוקה להקצפה וכף אבקת סוכר אופן ההכנה: מחממים תנור לחום 180 מעלות. תבנית תנור שטחה סטנדרטית מרופדת בנייר אפיה. מכניסים את כל החומרים לקערה חוץ מהפירות, מעבדים בידיים עד שמתקבלים פירורים. מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות. מפזרים את הפירות ואת פירורי הבצק על התבנית, משטחים לשכבה אחידה. אופים כ-30 דקות, או עד שהפירורים מזהיבים. מוציאים מן התנור ומצננים מעט. ליצירת שכבות קראמבל ניתן לקרוץ עיגולים בעזרת חותכן המתאים לקוטר הכוס או להניח באמצעות כף בתוך הכוס ולהדק מעט מקציפים שמנת מתוקה עם כף אבקת סוכר. מסדרים בכוס שכבות של קראמבל וקצפת, את שכבת הקצפת רצוי לזלף בעזרת שקית זילוף. צילום: אלון מסיקה