מלבי הוא אחד הקינוחים הישראלים והטעימים שיש. הפעם מתכון עם טוויסט לא שגרתי שרק יוסיף רובד, טעם וטקסטורה. מקסימום רושם במינימום מאמץ. מצרכים: 1 ליטר חלב 3% 85 גרם קורנפלור 1 מיכל שמנת מתוקה 38% 250 מ"ל) 100 גרם סוכר 4 כפות מי ורדים לעיטור השסק הצלוי: 20-15 פירות שסק קלופים ופרוסים לרבעים לאורך 100 גרם חמאה 2 כפות ברנדי או קוניאק 100 גרם סוכר מיץ מחצי לימון להגשה: עלי נענע אופן ההכנה: יוצקים לסיר את השמנת יחד עם 3 כוסות חלב ו-100 גרם סוכר. מחממים עד לסף רתיחה. במקביל, יוצקים אל קערה כוס חלב ומי ורדים. מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב עד להיטמעותו בנוזל. מעבירים 3 מצקות מתערובת החלב החם שבסיר אל הקערה להשוואת טמפרטורות. טורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את תערובת החלב והקורנפלור אל החלב החם שבסיר ומביאים לרתיחה שנייה תוך טריפה מתמדת. מבשלים 10 שניות נוספות עד שמתקבלת תערובת במרקם סמיך ואחיד ומורידים מהאש. מעבירים מייד לכוסות הגשה אישיות. מקררים 10 דקות בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר, לשעה וחצי לפחות. מכינים את השסק הצלוי: ממיסים במחבת, חמאה. מוסיפים ברנדי, סוכר ומיץ לימון, מערבבים ומבשלים כחצי דקה יחד. מוסיפים את השסקים וצולים על חום גבוה ותוך ערבוב עדין עד לריכוך קל של השסק. מורידים מהאש ומסננים מהרוטב, שגם אותו שומרים להגשה. הרכבה והגשה: מפזרים על כל מלבי 4-5 פרוסות שסק צלוי. מוזגים מעט מהרוטב ומעטרים בנענע. מגישים מייד. צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות