X

עוגת שוקולד כשר לפסח

  • י"א ניסן התשע"ח
עוגת שוקולד לפסח, קלה להכנה, חגיגית, טעימה ומושלמת לאירוח. זוהי עוגת שוקולד מדהימה אומנם לפסח אבל מתאימה מאוד לאורך כל השנה, עם מרקם פאדג'י במיוחד ונמס בפה. בלי הקצפות ובלי להפריד ביצים, מתקבלת עוגת שוקולד טעימה במיוחד שתרצו להכין שוב ושוב. טיפים: העוגה במיטבה בטמפרטורת החדר אז היא במרקם אידאלי. אם רוצים עוגה קצת יותר מתוקה אפשר להשתמש ב-100 גרם שוקולד מריר ו-100 גרם שוקולד חלב. חשוב שהביצים יהיה בטמפרטורת החדר. במקום שקדים טחונים אפשר להשתמש בקוקוס טחון באותה כמות. תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ מצרכים לעוגה: 200 גרם שוקולד מריר 150 גרם חמאה 1/4 כפית מלח 160 גרם (2/3 כוס) סוכר 4 ביצים L, בטמפרטורת החדר 150 גרם (כוס וחצי) שקדים טחונים 20 גרם (2 כפות) אבקת קקאו 1 כפית אבקת אפייה לקישוט: אבקת סוכר אופן ההכנה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה. מוסיפים מלח וסוכר וטורפים עד שאחיד. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך ערבוב בין הוספה להוספה. מוסיפים שקדים טחונים, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון. אופים את העוגה במשך 40-30 דקות או עד שהיא מתייצבת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. צילום וסטיילינג: נטלי לוין עבור "רגע מתוק של עלית"
אוכל

art