X

סלט סלמון קיסר

  • ג' אדר התשע"ח
מנה אלגנטית, טעימה, פשוטה שעושה רושם בכל פעם מחדש. מצרכים להכנת הרוטב: 1/2 כף צלפים גדולים 1/2 כף פרמז'ן מגורד מיץ מרבע לימון סחוט 1 שן שום 1 כף חרדל דיז'ון 1/2כף סויה 1 כוס מיונז 2 חתיכות של אנשובי פפריקה חריפה מלח גס פלפל שחור אופן ההכנה: במעבד מזון או במוט טחינה טוחנים את כל החומרים למסה אחידה. קרוטונים ביתיים: מצרכים: 2-3 פרוסות לחם יש לחתוך לקוביות 2 ס"מ על 2 ס"מ 3-2 כפות שמן זית. מלח, פלפל לפי הטעם 1 שן שום כתושה. אופן ההכנה: מערבבים היטב הכל בקערה ופורשים על מגש אפייה עם נייר אפייה. אופים ב- 180 מעלות כ- 7 דקות עד שהקרוטונים מזהיבים. מצרכים לסלט: 2 לבבות חסה 2 כפות פרמז'ן מגורד 10 עגבניות שרי איכותיות פרוסות בצל אדום מפורק לטבעות 100 גרם דג סלמון 1/2 כוס קרוטונים 1/2 כוס רוטב קיסר אופן הכנה: מורחים שמן זית על נתח הסלמון ומתבלים אותו במלח ופלפל. צולים בגריל כ- 7 -10 דקות ב- 180 מעלות עד שצבעו הופך ורוד כהה. חותכים את הסלמון לנתחים בצורה לא שווה. בקערת נירוסטה מערבבים בתנועות קיפול עדינות את כל המרכיבים עם 1/2 כוס רוטב קיסר למעט הסלמון וכף פרמז'ן. מסדרים בצלחת בערימה גבוהה, מניחים מעל לסלט את נתחי הסלמון הצלוי, מפזרים מעל כף פרמז'ן לקישוט. מגישים מיד. צילום: חנן דיאמנט
אוכל מתכונים