X

טנזיה של פירות יבשים מקורמלים על קוסקוס מלא

  • י"ג שבט התשע"ח
תבשיל עשיר ומלא טעם וניחוחות של פירות יבשים עם תוספת של קוסקוס מלא. מושלם לשולחן החג מצרכים: 1 חבילה קוסקוס מלא של "סוגת" 10 משמשים מיובשים 10 שזיפים מיובשים מגולענים 100 גרם צימוקים 2 בצלים פרוסים דק 150 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס 1 כף סילאן 1/2 כפית קינמון 1/2 כפית פלפל שחור גרוס מלח שמן לטיגון לעיטור: שקדים פיסטוקים אופן ההכנה: מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל השקית. חותכים את הפירות המיובשים לרצועות בעובי 2-3 ס"מ. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל 10-5 דקות, עד להזהבה. מוסיפים את הפירות המיובשים, סילאן, פלפל שחור גרוס, קינמון ומלח ומערבבים. מוסיפים 1/4 כוס מים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-15 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים. במחבת יבשה קולים מעט את אגוזי המלך ומוסיפים לתבשיל הפירות המיובשים. מניחים את התבשיל על גבי הקוסקוס, מעטרים בשקדים ובפיסטוקים ומגישים. צילום: סטודיו יוסי סליס
אוכל

art