קבלוגרסה מיוחדת לעוגיות: ביסקוטי טבולים בממרח טחינה עם סילאן עם תוספות מפנקות שמעניקות אקסטרה טעם וקראנצ'יות לעוגייה. ניתן לשמור את העוגיות בקירור או במקום יבש למשך מספר ימים. מצרכים: לביסקוטי: 3 כוסות קמח מנופה 1.5 כוסות סוכר חום 1 שקית אבקת אפייה 1 שקית סוכר וניל 2 כפיות תמצית וניל 2 כפיות מיץ תפוחים 1/2 כפית מלח 1 כף גרידת לימון 3 ביצים גודל L 1.5 כוסות אגוזי לוז טבעיים 1.5 כוסות שקדים 1/2 כוס פקאנים טבעיים לציפוי: 1/2 כוס ממרח טחינה עם סילאן "אחוה" 3 כפות שברי "ברס" (תערובת שברי אגוזים ושבבי קרמל, ניתן למצוא בחנויות מתמחות) 3 כפות שברי פיסטוקים 3 כפות שברי פקאן מסוכר אופן ההכנה: מחממים תנור ל- 180 מעלות. בקערה בינונית מערבבים את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל, מלח, יחד עם האגוזים, השקדים והפקאנים. בקערה נוספת מערבבים את החומרים הרטובים: תמצית וניל, מיץ תפוחים, ביצים וגרידת לימון. מכניסים את החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים היטב עד אשר נוצר בצק אחיד. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ובידיים רטובות יוצרים 4 כיכרות. מניחים במרווח די גדול על תבנית אפייה משומנת (מומלץ לאפות ב-2 תבניות נפרדות). אופים את הכיכרות 20-30 דקות או עד שהן מזהיבות מבחוץ ומרכז הגליל קשה למדי. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. מורידים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות. כשהכיכרות התקררו לחלוטין חותכים לעוגיות בעובי של כ- 1 ס"מ ומסדרים בצפיפות על רשת אפייה. אופים למשך כ- 10-15 דקות נוספות מכל צד ועד שהביסקוטי יבשים. מצננים לחלוטין. לציפוי הביסקוטי: טובלים כל קצה אחד של ביסקוטי בממרח טחינה עם סילאן ומצפים בשברי ברס, פקאנים או פיסטוקים ומניחים בקופסא.
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
