X

טארט טאטן

  • כ"ח טבת התשע"ח
מצרכים: תחתית בצק פריך: 150 גר' קמח 60 גר' סוכר 150 גר' אבקת סוכר 50 גר' חמאה 1/2 חלמון ביצה תפוחים מקורמלים: 3 יח' תפוח עץ גרנג סמיט (מקולפים וחתוכים לשישיות) 100 גר' סוכר 50 גר' חמאה 8 גר' קינמון אופן ההכנה: להכנת הבצק הפריך, לוקחים את הקמח, הסוכר, אבקת הסוכר, חמאה וחלמון הביצה, שמים במעבד מזון ומערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת גוש בצק אחיד. לוקחים את גוש הבצק ומקררים למשך שעה במקרר. להכנת התפוחים המקורמלים לוקחים מחבת כבדה וממסים בתוכה סוכר חמאה וקינמון. מבשלים את התפוחים עד ליצירת קרמל זהוב ולאחר מכן מקררים את התפוחים. לוקחים תבנית אפייה חד פעמית בקוטר של 15 ס"מ, מורחים עליה מעט חמאה ומפזרים מעט סוכר. לוקחים את התפוחים ומסדרים אותם על התבנית בצורת שושנה. מניחים על התפוחים את הבצק המרודד ואת שולי הבצק מכניסים אל תוך התפוחים. מכניסים לתנור ואופים במשך כ- 15 דקות בחום של 200 מעלות. מניחים על צלחת ומרימים את מגש האפייה כך שנגלת לנו מנה של תפוחים מקורמלים. מעל מוסיפים כדור גלידה ומעטרים באבקת סוכר. טארט טאטן תפוחים. קפה עלמה כיכר המדינה. צילום Mano Photography
אוכל