X

עוגת חלבה ושוקולד

  • כ"ח טבת התשע"ח
טיפים והמלצות: את השטרויזל ניתן להכין גם ללא מעבד מזון: קוצצים דק את הפיסטוקים וחותכים את חמאה לקוביות קטנות. מערבבים את קוביות החמאה עם שאר החומרים ומפוררים אותן אל תוך הקמח באמצעות קצות האצבעות עד שנוצרים פירורים גסים. את השוקולד בעוגה ניתן כמובן להחליף לשוקולד חלב או שוקולד לבן. גם את פיסטוקים אפשר להחליף לכל אגוז שישתלב לטעמכם עם החלבה והשוקולד. מצרכים: 2 תבניות אינגליש קייש לעוגה: 180 גרם חמאה רכה 280 גרם סוכר ( 1/4 2 כוסות + 2 כפות) 4 ביצים בגודל L 300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות) 1/2 1 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 130 גרם טחינה גולמית (1/2 כוס) כפית תמצית וניל איכותית 60 מ"ל מיץ מלימון סחוט (1/4 כוס) 120 גרם שיערות חלבה/ חלבה מפוררת 150 גרם שוקולד מריר קצוץ לשטרויזל: 80 גרם סוכר דמררה 70 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 60 גרם קמח (1/2 כוס פחות כף) 50 גרם פיסטוק אופן ההכנה: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. להכנת השטוריזל: מניחים במעבד מזון את הפיסטוקים וגורסים אותם לחתיכות די גסות. מוסיפים את שאר החומרים ומפעילים בפולסים, עד לקבלת פירורים גדולים ולא אחידים. להכנת העוגה: מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והטחינה במשך שלוש דקות, עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. מוסיפים בהדרגה את הביצים- בכל פעם רק ביצה אחת, עד שהיא נטמעת בתערובת. מפעילים את המיקסר למשך שלוש דקות נוספות על מהירות גבוהה. מחלישים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הוניל ומיץ הלימון. בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים היבשים- הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה. מוסיפים את החומרים היבשים למיקסר ומערבלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת. מוסיפים את החלבה הקצוצה והשוקולד ומקפלים לאיחוד. מוזגים את הבלילה לתבניות ומפזרים מעל את הפירורים. אופים עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים (בערך 35 דקות) עוגת חלבה (צילום: דור משה)
אוכל

art