X

פירה עם רוטב פטריות וזיתים

  • ד' חשון התשע"ח
המצרכים הדרושים: 1 קילו תפוחי אדמה ,1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית כמון מצרכים לרוטב פטריות: 1/4 כוס שמן,1 כף שום כתוש,1 קופסא פטריות חתוכות,1 כוס זיתים פרוסים, 1/4 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית כמון, 3/4 כוס מים ,1 כף קורנפלור אופן ההכנה: לבשל את תפוחי האדמה בערך 1/2 שעה, לקרר היטב חייבים, לקלף ולייבש טוב בנייר מגבת, לרסק לפירה, לתבל לפי הטעם, לשטוף את הזיתים כמה פעמים כדי לשחרר מליחות, לחמם את השמן ולטגן מעט את הפטריות והזיתים, להוסיף שום כתוש ותבלינים, להמשיך ולערבב על להבה נמוכה, לערבב את הקורנפלור עם המים, לשפוך על הפטריות, לערבב ולבשל עד הסמיכות הרצויה, בסמוך לארוחה לסדר גומות של פירה ולמלא כול גומה כף או 2 מהרוטב, רצוי להגיש חם.
אוכל מתכונים

art