X

מרק חומוס עם בשר

  • ד' חשון התשע"ח

מצרכים:
250 גרם גרגרי חומוס יבשים
250 גרם בשר מספר 8 או 10 (לא מעובד)
1 גזר חתוך קוביות
1 בצל קצוץ
1/2 כוס סלרי קצוץ.
2 שיני שום קצוץ
1 כף אבקת מרק דגש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
4 כפות שמן
10 כוסות מים

אופן הכנה:
את החומוס משרים 24 שעות, לאחר מכן, שוטפים ומבשלים עד 3/4 ריכוך עם ארבע כוסות מים.
חותכים את הבשר לקוביות בגודל של 1 ס"מ ומקפיצים אותם עם שתי כפות שמן. מוספים שש כוסות מים ומבשלים בחום נמוך.
מקפיצים את הגזר הבצל והסלרי והשום עם 2 כפות, ולקראת ריכוך הבשר מוספים את הירקות והחומוס המבושל עד ריכוך של הבשר והירקות. מוספים את התבלינים ומבשלים עוד מספר דקות.

צילום: מאיר רוזנברג
אוכל מתכונים

art