X

עוגת דבש קלאסית

  • כ' אלול התשע"ז
עוגת דבש, רכה ונימוחה בפה, בטעם ביתי ובמרקם אחיד שאנחנו מאמינים שתגרוף מחמאות מכל הסועדים בשולחן החג. העוגה מתאימה במיוחד לראש השנה, שבו נהוג לאכול מאכלי דבש מתוקים וכמו כן, כפינוק לאירוח ולנשנוש מתוק כשמתחשק. מצרכים: שתי תבניות אינגליש קייק 280 גרם קמח 1 ו-1/2 כפיות אבקת אפיה 1/4 כף סודה לשתייה קורט מלח קורט ציפורן 3 ביצים 200 מ"ל שמן קנולה 240 מ"ל דבש 160 גרם סוכר חום 130 מ"ל תה אופן ההכנה: מכניסים לקערת מיקסר עם מטרפה שמן, דבש וסוכר. מוסיפים ביצים ומערבבים שוב. מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, קינמון, סודה לשתייה, מלח וציפורן. ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד, בסוף כשהתערובת הומוגנית מוסיפים את התה ומערבלים שוב. מחלקים את המסה לשתי תבניות אינגליש קייק ואופים בין 45 ל 55 דקות בטמפ' של 170 מעלות. בודקים אם העוגה מוכנה כשמכניסים קיסם במרכז העוגה והקיסם יוצא יבש.
צילום: אלעד גוטמן
אוכל

art