X

מרק עגבניות קר עם סלט פלפלים

  • י"ד אלול התשע"ז

מושלם לימי הסתיו שהגיעו. את המרק ניתן להגיש גם חם. חימום המרק יגביר את חמיצות העגבניות, לכן ניתן להוסיף מעט סוכר לפי הטעם.

מצרכים למרק:
900 גרם עגבניות אדומות בשלות.
400 גרם עגבניות שרי אדומות.
8 כפות שמן זית באיכות טובה.
4 כפות חומץ בן יין לבן.
90 גרם ג'ינג'ר מקולף וחתוך לפלחים דקים.
מלח פלפל לבן גרוס טרי.
סוכר (לפי הצורך במידה ועגבניות חמוצות).

מצרכים לסלט פלפלים:
1 פלפל ירוק.
1 פלפל צהוב.
1 פלפל אדום.
1 אבוקדו
1 מלפפון קטן ללא גרעינים.
1 כפית פטרוזיליה קצוצה.
1 כפית עירית קצוצה.
1 כפית כוסברה קצוצה.
1 כף שמן זית.
1 כף שמן אגוזים
1 כף חומץ בן יין לבן.
מלח פלפל לבן גרוס טרי

אופן ההכנה:
מרק: שוטפים את העגבניות ומסירים את העוקץ. חותכים את העגבניות לחתיכות גדולות ושמים בבלנדר ביחד עם הג'ינג'ר, מעבדים כדקה. מסננים את העגבניות דרך מסננת דקה ככל האפשר. מוסיפים לקערה שמן זית, חומץ, מלח, הפלפל ומערבבים בעזרת מטרפה. שומרים בקירור עד הגשה.
סלט פלפלים: מקלפים את כל הפלפלים והאבוקדו, וחותכים לקוביות קטנות.
סמוך להגשה, מערבבים בתוך קערה את הירקות החתוכים יחד עם עשבי תיבול, שמן זית, חומץ, מלח ופלפל.
הגשה:
מסדרים את הפלפלים בתוך רינג, על גבי צלחת מרק עמוקה ורחבה, מוזגים את המרק ומוצאים את הרינג. מקשטים את הסלט בעשבי תיבול ומטפטפים כמה טיפות שמן זית על המרק, מגישים מיד, בלוויית קרוטונים בצלחת נפרדת.

אוכל מתכונים

art