X

מתכון מנצח לעוגת גבינה

  • י' תמוז התשע"ז
נכון שחג השבועות עבר אבל עוגת גבינה טעימה בכל השנה. תבנית עגולה 26 המצרכים לבצק: 100 גרם חמאה 2 חלבונים 2 כפות סוכר 1 כוס קמח אוסם המצרכים לעוגה: 750 גרם גבינה לבנה 9% 100 גרם חמאה רכה 4 חלמונים כף קורנפלור רבע כפית אבקת אפיה אופן ההכנה: מערבבים את המצרכים לבצק במיקסר עם וו גיטרה מעבירים לתבנית אפיה משטחים את הבצק ומרימים את הפינות מסביב אופים 10 דקות על חום בינוני מקציפים את הגבינה עם החלמונים, קורנפלור, אבקת אפיה וחמאה רכה עד שהופך לעיסה אחיד בקערה נפרדת מקציפים 6 חלבונים עם כוס סוכר במיקסר חצי מהקצף של החלבונים מערבבים בעדינות בתוך הקציפה של הגבינה שופכים את התערובת על הבצק האפוי, מיישרים ומפזרים מלמעלה את יתרת החלבון המוקצף אופים 45 דקות על חום בינוני משאירים את העוגה בתנור לעוד שעה על חום נמוך נמוך 100 מעלות עד שהקצף נהפך למרנג טיפ: לא לפתוח את התנור עד שהוא מתקרר!
אוכל

art