דף הבית / אוכל / תבשיל בסגנון מרוקאי

תבשיל בסגנון מרוקאי

עוף טוב - שוקיים בסגנון מרוקאי עם ארטישוק (צילום אנטולי מיכאלו)
צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון מנצח של תבשיל עוף בסגנון מרוקאי, שיהפוך את שולחן החג למגוון,ססגוני, מיוחד וטעים הרבה יותר

באדיבות "עוף טוב"

 

מצרכים:

8 יחידות שוקיים

1/4 כוס שמן

2 בצלים קצוצים גס

מלח ופלפל

1/2 כפית אגוז מוסקט

1 כפית זרעי כוסברה טחונה

1 כפית פפריקה (אפשר חריפה)

1/2 כוס מרק עוף (אפשר להכין מאבקה)

1/2 כוס יין לבן

2 כפות סוכר

1 כף לימון כבוש קצוץ

1 חבילה לבבות ארטישוק קפואות חתוכות לרבעים

1 חבילה ארטישוק ירושלמי (קפוא)

5 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות עבות

3 כפות מיץ לימון

גרדה מלימון אחד

1 פלפל חריף

1/2 צרור כוסברה קצוצה

 

אופן הכנה:

בסיר בינוני מטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים לסיר את השוקיים והתבלינים ומטגנים עוד כ-2 דקות. מוסיפים מרק עוף, יין, סוכר ולימון כבוש ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים לסיר לבבות ארטישוק, ארטישוק ירושלמי, גבעולי סלרי, מיץ לימון, גרדת לימון, פלפל חריף וכוסברה קצוצה, מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשלושת רבעי שעה עד שעה, או עד שהעוף רך ועשוי.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

בקבוק מנופץ. צילום: pixabay

ראשל"צ: מדוע ניפצו בקבוק זכוכית על ראשו של לקוח?