דף הבית / אוכל / סופגניות מטורפות

סופגניות מטורפות

סופגניות
צילום: ענבר הלפרים

סופגניות תפוחות וקריספיות מפוצצות בטעמים שיטריפו לכם את בלוטות הטעם

באדיבות בני פרי, השף הראשי של "זיתא"

 

מצרכים:

30 גרם שמרים טריים (2 כפות)

1 כוס חלב

1 כוס סוכר

2 חלמונים (הצהוב של הביצה)

3 ו-1/2 כוסות קמח (500 גרם)

גרידה  מחצי לימון

קורט מלח

תמצית וניל

70 גרם חמאה

750 מ"ל שמן זית מעודן לטיגון

 

מילוי קרם שמנת:

1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל

1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם

1 אינסטנט פודינג וניל 80 גרם

1 כוס חלב

 

רוטב פירות יער:

200 גרם פירות יער קפואים

2 כפות סוכר

מיץ מחצי לימון

 

אופן ההכנה:

בצק:

בקערת מיקסר עם וו לישה שופכים את הרכיבים  היבשים פנימה (קמח, שמרים, מלח וסוכר) מערבבים כדקה במהירות נמוכה, ואז מוספים את השאר הרכיבים

לשים במשך 5 דקות במהירות בינונית, אם הבצק יבש ופרורי מוספים מעט חלב, אם הבצק דביק מסיפים כף או 2 קמח, התוצאה צריכה להיות בצק חלק ומבריק (לא דביק ולא יבש).

תפיחה ראשונה:

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים על להכפלת הנפח (כשעה בערך).

צורה ותפיחה שניה:

קורצים מהבצק כדורים בגודל שווא של 50 גרם ומסדרים על נייר אפיה ברווחים,

מתפיחים בפעם שניה למשך שעה.

מחממים 750 מ"ל שמן זית מעודן לטמפ' של 165 מעלות, מכניסים את הסופגניות ומטגנים 3-2 דקות לכל צד, מוציאים את הסופגניות לנייר סופג .

 

אופן הכנת המילוי:  

מקציפים במיקסר את כל הרכבים עד לקבלת קרם יציב, מוזגים לשק זילוף

אופן הכנת רוטב פירות יער:

מחממים במחבת את הרכבים עד לרתיחה, מכבים את הגז ומקררים לטמפ' חדר

חותכים את הסופגנייה בשליש העליון, מזליפים את הקרם שמנת ומנחים מאליו את הכיסוי, מוסיפים את הרוטב פירות יער ומפזרים אבקת סוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

התעללות בגן בחולון צילום מצלמות האבטחה

חולון: הותר לפרסום- גן סיגל הוא גן הזוועות!