ארוחת מנגל עם ירקות קלויים, חציל בלדי והמבורגר עסיסי. מתכונים שיתאימו לכל ארוחת מנגל ולכל משפחה.
באדיבות צחי בוקששתר השף והבעלים של רשת ההמבורגרים BLACK. חג שמח!
צחי בוקששתר: "הנה מנה שחייבים לנסות פעם בבית. במסעדה היא מוגשת כבר שנים ארוכות, על פיתה מיוחדת, אבל את המתכון של הפיתה נגלה בפעם אחרת".
מצרכים לחציל:
1 חציל בלדי
1 פיתה טעימה להגשה
טחינה תפוזים
רוטב לחציל
מצרכים לטחינה תפוזים:
כוס טחינה גולמית נהדרת
2 שיני שום
3 כפות רוטב סויה
גרידה מ-1/2 תפוז
מיץ מ-3 תפוזים
כף ג'ינג'ר טרי מגורר
מצרכים לרוטב:
כוס צ'ילי מתוק תאילנדי
מיץ מלימון אחד
שן שום כתושה
כף סויה
אופן הכנת טחינה תפוזים:
מערבבים בבלנדר את כל המצרכים, מדללים בעוד מיץ אם יש צורך.
אופן הכנת רוטב לחציל: מערבבים היטב לתערובת הומוגנית.
אופן הכנת החציל:
את החציל וקולים בגריל פחמים עד שהוא מוכן לגמרי (בשרו רך), קולים קלות גם את הפיתה. על צלחת מניחים פיתה, את החציל חותכים מלמעלה. יוצקים 2 כפות רוטב, ½ כוס טחינה תפוזים ומקשטים בעלי כוסברה ומגישים מיד.