דף הבית / אוכל / חצ'אפורי מיוחד עם גבינות משק

חצ'אפורי מיוחד עם גבינות משק

למי שמתגעגע לגאורגיה, כדאי לנסות להכין את המאפה המושחת הזה. ההנאה מובטחת

חצ'אפורי
צילום: בועז לביא

מה יכול להיות רע בשילוב של בצק, גבינות וביצה? אנחנו מבטיחים לכם שרק קולות של עונג תשמעו כשהוא ייצא מהתנור


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


באדיבות ברק חי שף "טרה" ו"משק צוריאל"

 

מצרכים (6 יחידות):

לבצק:

1 ק"ג קמח לבן מנופה

600 מ"ל מים

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר לבן

1 כף מלח דק

4-5 כפות שמן זית

 

מצרכים למילוי:

200 גרם גבינה בולגרית 24% של משק צוריאל מגוררת

180 גרם גבינת מה-עז 9% של משק צוריאל

200 גרם גבינה צהובה נעם 28% מגוררת

חמאה טרה מומסת לסגירהביצה טרופה להברשה

 

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק:

מכניסים את כל מרכיבי הבצק לקערת מיקסר ולשים עם וו לישה למשך כ- 10-8 דקות לקבלת בצק חלק.מעבירים להתפחה במקום חמים למשך כשעה או עד להכפלת נפח הבצק.

לאחר מכן מחלקים את הבצק ל- 10 כדורים ומתפיחים לעוד 10 דקות.

אופן הכנת המילוי:

מערבבים יחד את הגבינות למילוי עד לקבלת תערובת.

אופן הכנת החצ'אפורי:

מרדדים את הבצק לצורה אובלית בעובי של כחצי ס"מ ואורך של כ- 20 ס"מ.

ממלאים את רוב שטח פני הבצק בכמות של כ- 150 גרם תערובת גבינות ומקפלים את השוליים פנימה, כאשר מנסים ליצור צורה של סירה ואת הקצוות מהדקים היטב.

מברישים את הבצק בביצה הטרופה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 200 מעלות צלזיוס למשך כ- 10 דקות או עד שהמאפה מזהיב.

מי שאוהב: לאחר כ- 5 דקות של אפיית החצ'פורי, מוצאים אותו ושוברים ביצה לתוך הכיס מעל הגבינות, ומחזירים למשך זמן האפייה הנותר.

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

מארזי סופגניות - צילום שי בן אפריים

מכינים לבד