דף הבית / אוכל / הצ'יפס הכי טעים

הצ'יפס הכי טעים

צ'יפס
צילום: נמרוד גנישר

כדאי לבחור תפוחי אדמה – רצוי מזן ראטה ואם לא – הכי טוב דזירה. יש עוד החלטה לעשות: עם או בלי, קליפה. מראה תפוח האדמה קובע הרבה בעניין הזה, אבל באופן עקרוני הקליפה מוסיפה טעם ובמקרה של תפוחי אדמה אורגניים גם מוסיפה בריאות.


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


באדיבות השף ובעלים רשת "בלאק" צחי בוקששתר

 

השיטה הקלאסית- טיגון עמוק

מצרכים:

5 – 6 תפוחי אדמה

שקית קרח

מלח לפי הטעם

נייר סופג

שמן לטיגון עמוק.

 

אופן ההכנה:

שוטפים ומקרצפים את תפוחי האדמה ואם רוצים גם קולפים.

בסכין חדה ואם יש ב-"מנדולינה" פורסים פרוסות דקות מאד ואחידות. הכנת מתכון זה מצדיקה רכישת מנדולינה ביתית. משרים במי קרח למשך חצי שעה לפחות, מוציאים למסננת והמקפידים אפילו מניחים על מגבת מטבח וסופגים את המים. בודקים בידיים שאין פרוסות דבוקות זו לזו.

מחממים את השמן לחום הכי גבוה ומטגנים בקבוצות קטנות מאד יחסית לכמות השמן. מעברים למסננת ולנייר סופג, ממתינים דקה או שתיים, בוזקים מלח ומעבירים לקערה.

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

סופגניות

סופגניות מטורפות