דף הבית / מתכונים / שקשוקה מרגז, כרובית מטוגנת וטחינה

שקשוקה מרגז, כרובית מטוגנת וטחינה

מצרכים:

4 נקניקיית מרגז

12 פרחי כרובית

2 כפות טחינה

10 עגבניות אדומות ובשלות

4 שיני שום קצוצות

1 כף פפריקה מתוקה

3 כפות שמן זית

חצי כף פלפל שחור

חצי כף מלח

חצי כפית סוכר

8 ביצים

1 כף עלי פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר גדול. חורצים איקס בתחתית כל עגבנייה. חולטים את העגבניות במים רותחים כדקה ומעבירים למי קרח. מקלפים את קליפות העגבנייה וקוצצים את העגבניות באופן גס.

לתוך מחבת רחבה, יוצקים שמן זית ומוסיפים את השום. מטגנים קלות, מוסיפים את הפפריקה המתוקה ומטגנים חצי דקה נוספת. מוסיפים את העגבניות והסוכר ומכסים את הסיר.

כאשר תבשיל העגבניות מבעבע, מבשלים כ- 40 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהעגבניות רכות. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם 30 דקות נוספות עד שמתקבל רוטב עשיר וריחני. במחברת נפרדת צורבים 4 נקניקיות מרגז ומטגנים פרחי כרובית בשמן עמוק עד קבלת צבע זהוב.

מוסיפים את הנקניקיות ואת פרחי הכרובית לרוטב.

שוברים את הביצים לתוך השקשוקה ומבשלים כ-5 דקות נוספות לביצים בעלות חלמון נוזלי.

מי שמעדיף חלמון מבושל, יבשל את הביצים כ-3 דקות נוספות. מזלפים 2 כפות טחינה מעל המחבת.

לפני ההגשה מפזרים כף של פטרוזיליה קצוצה למחבת ומגישים.

צילום: שרית גושן

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

האפי פודי

סוכרתיים? פודי אתר המתכונים הגדול בישראל בשבילכם

תפריט נגישות