מצרכים לתערובת הקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול מגורד בפומפייה
6 שיני שום כתושות
1 כפית גדושה כמון
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה מלח
קורט פלפל שחור
כוס פטרוזיליה/ בזיליקום קצוץ דק
1 פרוסת חלה עבה מאוד ספוגה במים ,סחוטה ומפוררת
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה
לרוטב העגבניות:
7 עגבניות טריות קלופות וחתוכות לקוביות
7 שיני שום פרוסות דק
150 גרם רסק עגבניות
1 כפית שטוחה שבבי צ'ילי חריף
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית גדושה כמון
2 כפיות סוכר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים או יותר, תלוי בסמיכות שאתם אוהבים
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל תערובת הקציצות. יוצרים קציצות עגולות בגודל שזיף ומטגנים קלות בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד להזהבה יפה.
מכינים את הרוטב:
מטגנים בסיר בגודל בינוני את שיני השום. מוסיפים את העגבניות הקלופות ומערבבים היטב.
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מתבלים וממשיכים לבשל עד שהעגבניות מתרככות לגמרי "ונמסות" לרוטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מוסיפים פנימה את הקציצות ומבשלים עוד כ- 10 דקות.
מגישים חם על פסטה או אורז חם.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]