לכבוד ט"ו בשבט, קבלו מתכון טעם במיוחד של עוגה המשלבת כל טוב: תמרים אגוזים וגם שוקולד. מי צריך יותר?
באדיבות מימי נאמן ל"מאפה נאמן"
מצרכים:
1 חבילת תמרים בוואקום
1 כוס מים רותחים
2 ביצים גודל בינוני
1 כוס סכור
¾ חבילת חמאה
1 ו-1/2 כוסות קמח תופח מנופה.
100 גרם אגוזים קצוצים (לחלק ל50 גרם ו-50 גרם להמשך)
100 גרם שוקולד מריר מגורד (לחלק ל-50 גרם ו50- גרם להמשך).
אופן ההכנה:
מרתיחים כוס מים בסיר ומוסיפים חצי מחבילת התמרים עד שהם מתרככים ונראים כמו מחית, מניחים בצד. מקציפים 2 ביצים וכוס סוכר כדקה וחצי, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים 3/4 חבילת חמאה וכוס וחצי קמח תופח מנופה. לאחר מכן מוסיפים את 50 גר' אגוזים קצוצים ו-50 גרם שוקולד מריר מגורד, ומוסיפים את מחית התמרים שבינתיים התקררה.
מערבבים הכל בתנועת קיפול היטב באופן ידני.
שופכים לתבנית ומעל פזרים את 50 גר' האגוזים הקצוצים שנשארו ו-50 גר' השוקולד.
אופים בין 35-40 דק' בחום של 165 מעלות לתנור שחומם מראש.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]