דף הבית / מתכונים / תבשיל אורז וגזר עם בקר

תבשיל אורז וגזר עם בקר

מצרכים:   


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


חצי קילו בשר בקר חתוך לקוביות גדולות

5 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות

1/2 קילו גזר חתוך לרצועות דקות

1/4  כוס שמן (קנולה)

6 כוסות אורז (אפשר להשתמש באורז מלא )

5 שיני שום

2 כוסות מים רותחים

מלח ופלפל לפי הטעם האישי

1 כף כמון

1/2 חצי כף כורכום

1כף פפריקה אדומה (חריפה ומתוקה)

 

אופן ההכנה:

משרים את האורז בקערה עם מים כשעה ורבע. במקביל, בסיר גדול ועמוק, מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ומערבבים קלות עד להשחמה, מנמיכים את האש ומוסיפים מעט מים עד שהבשר מתבשל ומתרכך.

מוסיפים את השום, גזר והתבלינים ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים את האורז ו-2 כפות שמן נוספות, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומערבבים. משטחים את האורז בעזרת כף מלמעלה ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר  ומבשלים על אש בינונית במשך חצי שעה, מכבים את האש ומשאירים את הסיר לנוח במשך 15 דקות.  לאחר מכן מערבבים ומגישים.

צילום: בן וולפנר

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה