דף הבית / מתכונים / שקשוקה ירוקה

שקשוקה ירוקה

מצרכים:


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של גל גפן

  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


3 כפות שמן זית

2 כוסות עלי תרד ללא הגבעול

2 כוסות מנגולד מופרדים מהגבעול

1/2כרישה פרוסה דק

1 בצל סגול פרוס דק

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות דק

1 כוס שמנת מתוקה

200 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות

2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות

1 כף זיתי קלמטה קצוצים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

8 ביצים

 

אופן ההכנה:

מחממים מחבת רחבה ויוצקים לתוכה שמן זית.

מוסיפים כרישה ובצל סגול ומטגנים על אש קטנה כ-7 דקות

מוסיפים את השום והפלפל החריף ומטגנים כ-2 דקות נוספות

מוסיפים את עלי המנגולד והתרד ומבשלים 5 דקות עד שהעלים איבדו כחצי מנפחם.

מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל שחור ומבשילים כחמש דקות נוספות להסמכת הרוטב.

מוסיפים את הביצים לתבשיל ומבשלים על אש קטנה כ5חמש דקות לביצים בעלות חלמון נוזלי.

מי שמעדיף את הביצים עשויות היטב, יבשל את השקשוקה כשלוש דקות נוספות.

בסוף הבישול מפזרים על המחבת גבינת פטה, עגבניות מיובשות קצוצות וזיתי קלמטה קצוצים. מגישים מיד בליווי חלה טרייה.

צילום: שרית גושן

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה