דף הבית / מתכונים / קציצות דג בחציל ופיסטוקים

קציצות דג בחציל ופיסטוקים

מצרכים:
6 פילה מוסר ים/ לברק נקי מעצמות ועור
צרור כוסברה
2 בצלים קטנים
2 חצילים בגודל בינוני
1 כף קימל
1/2 כף כמון
1/2 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
1/3 כוס פירורי לחם.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של גל גפן

  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


מצרכים להכנת טחינה:
3/4 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים
1 כפית גדושה שום כתוש
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית מלח
מעל המנה:
1/4 כפית גרידת לימון
פיסטוקים מרוסקים כחצי כוס

אופן הכנת הקציצות:
קוצצים דק את פילה הדג, הכוסברה והבצלים ומכניסים לקערה. מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים. לאחר הערבוב מתחילים בהוספת פירורי הלחם עד שהתערובת יציבה ליצירת כדורים. (במידה והעיסה איננה יציבה מספיק יש להוסיף עוד פירורי לחם).
בינתיים מחממים את התנור לטמפרטורה של 250 מעלות.
מעצבים את הקציצות בצורה אליפטית.
מכניסים את הקציצות לתנור. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ומצב גריל ואופים את הקציצות במשך 10 דקות.

אופן הכנת החציל:
את החציל דוקרים מכל הכיוונים, בוחרים את הלהבה הכי גדולה בגז, ושורפים את החציל מכל הכיוונים עד שהקליפה נעשית חרוכה ושרופה ועם מזלג בודקים את רמת הרכות של פנים החציל. לאחר מכן, חורצים לכל אורך החציל ופותחים מעט.
אופן הכנת הטחינה:
מערבבים את כל החומרים לתערובת הומוגנית. מתקנים עם תיבול.
את הקציצות מוציאים מהתנור. מניחים במרכז החציל ומעלייהן בוזקים את הטחינה. מכניסים שוב לתנור למצב גריל לעוד 5 דקות.

צילום: שרית גושן

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה