דף הבית / מתכונים / קציצות בשר עם ארטישוק ברוטב לימון

קציצות בשר עם ארטישוק ברוטב לימון

מצרכים (5 מנות):


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


לקציצות

700 גרם בשר בקר טחון

1 בצל גדול מגורד גס

4 שיני שום כתושות

1 ביצה

1 חבילה פטרוזיליה קצוצה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

 

לרוטב:

12 יחידות לבבות ארטישוק (אפשר גם קפוא)

1 בצל קצוץ  חתוך לקוביות קטנות

5 גבעולי סלרי שלמים עם העלים

צרור עלי פטרוזיליה

1 כפית גדושה כמון

1/4 כפית כורכום

1 כפית מלח

2 כפיות לימון כבוש

1 כף אבקת מרק כשר לפסח

1/2 לימון סחוט

 

אופן  ההכנה

בסיר עם מים רותחים חולטים את תחתיות הארטישוק כ- 5 דקות, מסננים ומצננים. לאחר הצינון חותכים כל תחתית ארטישוק לרבעים. על פומפיה גסה מגרדים בצל גדול וסוחטים את הנוזלים.

בקערה גדולה מניחים את הבשר הטחון עם הבצל המגורד, שיני השום הכתושות, פטרוזיליה קצוצה, ביצה והתבלינים ומערבבים היטב עד לאיחוד החומרים.

מטגנים את הקציצות בשמן עמוק במחבת גדולה עד להזהבה ומניחים על נייר סופג.

בינתיים, בסיר גדול מטגנים את קוביות הבצל עד לגוון שקוף. מוסיפים את הקציצות המטוגנות ואת תחתיות הארטישוק החתוכות, מוסיפים מים עד מעט מעל הקציצות ותחתיות הארטישוק, מוסיפים תבלינים (מלח, כמון, כורכום ואבקת מרק) ואת הלימון הכבוש, מניחים מעל את צרור עלי הפטרוזילה ואת גבעולי הסלרי ומבשלים ביחד כחצי שעה או עד שתחתיות הארטישוק מוכנות. לאחר שמכבים את הגז, סוחטים חצי לימון לסיר ומערבבים. מגישים מיד.

קציצות בשר וארטישוק
צילום: נמרוד סונדרס

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה