דף הבית / מתכונים / צ'וריפאן, נקניקייה בסלסה

צ'וריפאן, נקניקייה בסלסה

צ'וריפאן, היא נקניקיית צ'וריסו צלויה בגריל, המוגשת בתוך לחמנייה. שמה נגזר מהחיבור בין "צ'וריסו (=נקניקיה) ל"פאן" (=לחם). נקניקיות צ'וריסו ידועות בחריפותן, לכן המנה מתאימה יותר למבוגרים


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


 

מצרכים:

חבילת נקניקיות צוריסוס מסדרת "הקצבייה" של בלדי

2 פלפלים ירוקים חריפים

1 ראש שום

4-2 עגבניות

1 בצל סגול

1 בצל לבן

1 פלפל אדום

כוסברה ופטרוזיליה

מלח גס ופלפל גרוס

1 כפית סוכר

2 לימונים

1 כוס שמן זית

1 כוס שמן קנולה

1 כוס חומץ תפוחים

לחמניות

 

אופן ההכנה:

להכנת סלסה פלפלים חריפים: קוצצים 2 פלפלים ירוקים חריפים מנקים מגרעינים, מניחים בצנצנת, קוצצים 8-6 שיני שום, מוסיפים לצנצנת, מוסיפים מעט כוסברה קצוצה ומתבלים במלח גס ופלפל שחור. סוחטים 2 לימונים לתוך הצנצנת וממלאים בשמן זית, סוגרים ומנערים.

סלסה קריאולה: קוצצים 2 עגבניות, 1 בצל סגול, 1 בצל לבן, 5-6 שיני שום, פלפל אדום וצרור פטרוזיליה לתוך קערה. מתבלים במלח גס, פלפל שחור וחצי כפית סוכר. לרוטב מוסיפים כוס חומץ תפוחים, ו-2 כוסות שמן קנולה, מערבבים ומתקנים תיבול.

את הלחמנייה פורסים מצידה העליון, את הנקניקייה צולים בגריל עד למידת עשייה רצויה, מורחים את הרטבים, בתוכה מניחים את הנקניקייה הצלויה, ומוסיפים עוד כף של סלסה קריאולה.

צ'וריפאן - נקניקיה בסלסה של חברת בלדי
צילום יחצ

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה