דף הבית / מתכונים / פסטייה עוף עם דבש ופירות יבשים

פסטייה עוף עם דבש ופירות יבשים

מנה חגיגית ועשירה שתתאים לכל שולחן חג, עם טעמי דבש כיאה לראש השנה וחגי תשרי.


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


 

2 תבניות או מחבתות עגולות קוטר 12

 

מצרכים:

5 דפי פילו, מופשרים

1/3 כוס שמן זית

אבקת סוכר ופיסטוקים, להגשה

למילוי:

3-4 כפות שמן זית

בצל סגול בגודל בינוני, קלוף וקצוץ דק

400 גרם בשר פרגית טחון

1 כף אבקת מרק עוף "קנור"

חופן קטן שקדים פרוסים, קלויים

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 כפית בהרט

1/4 כפית קינמון

חופן קטן של צימוקים שחורים

חופן משמשים מיובשים, קצוצים

1 כף דבש

מלח, לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מחממים את השמן במחבת ומטגנים היטב את הבצל, 6-5 דקות תוך ערבוב על להבה בינונית-גבוהה, עד שהוא מתחיל להשחים.

מוסיפים את הפרגית וממשיכים לטגן 4 דקות נוספות, עד שהיא משנה את צבעה. אם תכולת הסיר נראית יבשה, מוסיפים מעט מים.

בוחשים פנימה את אבקת המרק, התבלינים, השקדים והפירות היבשים, ומבשלים על להבה בינונית 2 דקות נוספות.  בוחשים פנימה את הדבש, טועמים ומוסיפים עוד מלח אם צריך.

מניחים צלחת על משטח עבודה נקי, ועליה פורסים דף פילו שרוחבו פונה אליכם, ומברישים אותו בשמן זית. עליו מניחים דף נוסף לאורך וגם אותו משמנים וכך מסדרים את כל 5 הדפים (לסירוגין לאורך לרוחב).

מסדרים את הבשר בערימה אחת במרכז הדף, משטחים לעיגול ומקפלים מסביב את הפילו (ליצירת צורה עגולה). מניחים צלחת מעל הצלחת והופכים, כך שהצד המקופל יפה של דפי הפילו פונה למעלה.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בעוד שמן זית.

אופים 14-20 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

מוציאים מהתנור ונותנים למאפה להתקרר מעט. לפני ההגשה מעטרים באבקת סוכר ופיסטוקים.

קצוצה.

 

צילום: אפיק גבאי

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה