דף הבית / מתכונים / פיצה, הגרסה הטבעונית

פיצה, הגרסה הטבעונית

חברת "משומשו", יצרנית הגבינות הטבעוניות, מציעה מתכון מיוחד לפיצה טבעונית. פיצה משפחתית גדולה, בטעם נפלא,  בשימוש גבינה טבעונית מגורדת לפיצה, המתאימה כארוחת ערב או באירוח משפחתי וכך, כולם יכולים לאכול.


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


מצרכים:

300 גרם מגורדת לפיצה ואפיה "משומשו"

200 גרם תוספות כמו פטריות/זיתים/תירס

לבצק:

500 גרם קמח

2 כפיות שמרים יבשים

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

3 כפות שמן זית

1 ו-1/3 כוסות של מים פושרים

לרוטב העגבניות:

3 עגבניות קלופות וקצוצות

5 שיני שום כתושות

1 צרור בזיליקום טרי

1/2 כפית סוכר

1 כפית מלח

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית אורגנו יבש

אופן ההכנה:

להכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים והסוכר.

יוצרים גומה ושופכים לתוכה את המים, השמן והמלח ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את שליש כוס המים עד שנוצר בצק גמיש.

יוצרים כדור מהבצק ומקמחים אותו קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים למשך כחצי שעה.

לאחר התפיחה פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח.

מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.

להכנת הרוטב: מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.

מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב ומפזרים מגורדת לפיצה "משומשו "ואת התוספות שאוהבים.

אופים את הפיצה בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות עד להשחמה.

פיצה טבעונית באדיבות חברת משומשו
צילום: אביתר ניסן

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה