דף הבית / מתכונים / סלט קינואה עם קבב וטחינה

סלט קינואה עם קבב וטחינה

סלט קינואה עם קבב וטחינה
צילום: נופר בגנים

סלט נהדר, עשיר בטעמים שיכול לשמש כארוחה עיקרית, או כתוספת בארוחת צהרים, ערב ובאירוח משפחתי.

מצרכים:


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


1 חבילת קבב עם שומן טלה

לסלט:

1 כוס קינואה אדומה שבושלה במי מלח לפי הוראות היצרן

20 עגבניות שרי צבעוניות

צרור פטרוזיליה קצוצה

3-2 עלי בצל סגול

צרור כוסברה

10 זיתי קלמטה

2 צנוניות פרוסות דק

חופן נבטים

חופן אגוזי מלך

1/4 כוס שמן זית

מיץ מלימון שלם

קורט מלח, פלפל וסומאק

 

לרוטב הטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית

1 כף גדושה לימון כבוש

1/2 כוס מים

1/4 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

צולים את הקבבים על פלנצ'ה כ-5 דקות מכל צד.

בקערת סלט שמים כוס קינואה אדומה מבושלת. חותכים דק את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים לקערה מעל הקינואה.

להכנת הטחינה: במעבד מזון טוחנים חצי כוס טחינה גולמית, כף גדושה של לימון כבוש, חצי כוס מים ומלח.

מרכיבים את המנה: בקערת הקינואה עם הסלט מניחים למעלה את הקבבים הצלויים ומוזגים מעל טחינה של לימון כבוש.

מערבבים ומאחדים את כל רכיבי הסלט ומגישים.

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה