דף הבית / מתכונים / סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס

סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס

כבישה מהירה בתחמיץ חם זה אסקבש, והיא מגיעה אלינו מספרד. הכבישה הזו הולמת במיוחד את טעמו העדין של פילה דניס. במתכון זה הדג לסלט התחברו לחגיגה של מרקמים וצבעים: עלי אנדיב מרירים ופריכים, בצל אדום עוקצני, גרגירי רימון קראנצ’יים ומנצנצים ומיץ גזר מרוכז שהופך לרוטב מתקתק ורענן.


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


 

מצרכים

לאסקבש דניס:

4 נתחי פילה דניס ללא העור, חתוכים

לרצועות ארוכות בעובי 2 ס”מ

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 כוס חומץ בן יין לבן

1 שן שום מעוכה

2 עלי דפנה

1/4 כוס שמן זית

 

לסלט:

1 כוס מיץ גזר

4 אנדיב חתוכים לרבעים

2 חסה סלנובה חתוכה לרבעים

1 בצל סגול קטן פרוס לטבעות

20 עלי פטרוזיליה

4 כפות גדושות גרגירי רימון

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

מכינים אסקבש: מניחים בקערה רצועות פילה דניס ומתבלים במלח ופלפל.

מביאים לרתיחה בקלחת חומץ, שום, עלי דפנה ושמן זית ויוצקים את הנוזל הרותח על רצועות הדניס. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה לפחות ועד יומיים. ככל שההשריה תהיה ארוכה יותר כך הדג יהיה כבוש יותר.  מכינים ויניגרט גזר: מביאים לרתיחה מיץ גזר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות עד שנותרת רבע מהכמות המקורית. מצננים.

מרכיבים ומגישים: מסדרים בצלחת הגשה גדולה אנדיב וחסה. מניחים מעל את רצועות הדג הכבוש, פרוסות בצל, עלי פטרוזיליה וגרגירי רימון. מזלפים שמן זית ומיץ גזר מצומצם. מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד.

 

צילום: חיים יוסף

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה