דף הבית / מתכונים / ניוקי בשמנת ופטריות

ניוקי בשמנת ופטריות

מצרכים לניוקי:


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


1 כוס מלח גס

5 תפוחי אדמה גדולים

100 גרם קמח

כף מלח

2 חלמונים

 

מצרכים  לרוטב:

50 גרם חמאה

שמנת מתוקה 250 מל

סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לרבעים

שקית ערמונים בוואקום

1 שן שום פרוסה

3 עלי בזיליקום

מלח, פלפל

 

אופן הכנת הניוקי:

מחממים תנור ל- 250 מעלות. מרפדים תבנית בשכבה של מלח גס ועליה מניחים את תפוחי האדמה. מכניסים לתנור לאפיה של שעה עד שעה ורבע. מוציאים את תפוחי האדמה ובעזרת מגבת כשהם עדין חמים חוצים ומרוקנים את תוכנם לקערה. מועכים את תפוחי האדמה היטב בעזרת מזלג.

מעבירים את הפירה למשטח עבודה מקומח ומוסיפים את שאר המצרכים.

משמנים מעט את הידיים ולשים יחד לכדור, אין לעבד יותר מדי כדי שהבצק לא יהפוך לדביק.

מחלקים את הבצק ל-4  כדורים ומכל אחד יוצרים נחש ואותו מחלקים לניוקי קטנים בעזרת סכין.

בישול הניוקי- מרתיחים בסיר גדול מים עם כמות נדיבה של מלח. מבשלים את הניוקי, כל פעם כמות קטנה עד שהם צפים. כאשר הם צפים יש להעבירם ישירות לרוטב או לצינון במי קרח.

 

אופן הכנת הרוטב:

במחבת רחבה ממיסים את החמאה. מוסיפים את הפטריות

מוסיפים השום והבזיליקום ומטגנים קלות, להיזהר לא לשרוף את שום

מוסיפים את הערמונים ואת השמנת ומתבלים.לאחר שהשמנת מגיעה לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הניוקי, מקפיצים אותם קלות ברוטב ומגישים.

ניוקי בשמנת ופטריות
צילום: דניאל לילה

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה