דף הבית / מתכונים / מתכון בסיסי לפוקצ'ה

מתכון בסיסי לפוקצ'ה

מצרכים:


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


1 קילו קמח לפוקצ׳ה

5 גרם שמרים יבשים

30 מ״ל (1/8 כוס)  שמן זית

½ 1 כוסות מים

100 גרם קרח גרוס

1 כף מלח

2 כפות סוכר

 

אופן הכנה:

מחממים את התנור לחום המקסימלי, במידה ויש לכם אבן אפייה, לוודא שהיא מונחת בתוכו. מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים לו שמרים ושמן זית. מערבבים היטב. לאחר מכן, מוסיפים מים באיטיות ובמקביל מוסיפים את הקרח הגרוס על מנת לצנן את הבצק.

כעבור 10 דקות של לישה ביד או במעבד, מוסיפים את המלח והסוכר וממשיכים ללוש כ-10 דקות נוספות שלאחריהם נותנים לעיסה לנוח כחצי שעה.

לאחר חצי שעה מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ-300 גרם, אותם שמים במקרר לחצי שעה.  לאחר מכן, לוקחים כדור בצק, צרים שקעים בעזרת הבוהן, ופותחים את הכדור לכדי פוקצ'ה מרודדת. (יש לרדד את הבצק ביד ולא במערוך כדי לשמור את האוויר בפנים)

מניחים על אבן האפייה כ-7-5 דקות, או עד שהפוקצ'ה מושחמת.

צילום: גיל אבירם

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה