דף הבית / מתכונים / מחבת פטריות וגבינת פטה

מחבת פטריות וגבינת פטה

מנה קלה להכנה ויכולה לשמש כמנה מרשימה להגשה לאורחים המגיעים, כמנה בארוחת בראנצ', או לצד סלט ירקות, בארוחת הערב.


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


מצרכים:
250 גרם פטריות שמפיניון (סלסלה) פרוסות בעובי 1.5 ס"מ.
100 גרם גבינת פטה.
1 כף רוטב צ'ימצ'ורי מוכן.
8 יחידות אגוזי מלך קלויים שבורים.
מעט קמח תפו"א.
שמן קנולה לטיגון.
שמן זית כתית.
רבע לימון סחוט.

אופן הכנה:
מחממים את שמן הקנולה בסיר ל-180 מעלות.
בזמן שהשמן מתחמם, מרטיבים במעט מים את הפטריות הפרוסות בקערה ומוספים את קמח התפו"א עד שהוא מצפה בשכבה דקה את הפטריות.
כאשר השמן חם מניחים את הפטריות בשמן ומטגנים למשך דקה וחצי ומעבירים לקערת ערבוב.
חשוב לא לטגן יותר מידי אחרת הפטריה מאבדת את הנוזלים.
מניחים את הפטריות המטוגנות בצלחת הגשה עמוקה ומזלפים מעט שמן זית ולימון סחוט, מפזרים מעל את הצ'ימצ'ורי ומפוררים את גבינת הפטה, מפזרים את אגוזי המלך השבורים מעל הכל. מגישים מיד.

 

מחבת פטריות וגבינת פטה
צילום: גליה אבירם

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה