דף הבית / מתכונים / מג'דרה עם נתחי טונה, פירות יבשים וטחינה

מג'דרה עם נתחי טונה, פירות יבשים וטחינה

מצרכים:
1 כוס עדשים שחורות/ירוקות
1 כוס בורגול גס
3 בצלים חתוכים לקוביות
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
2 כפות סילאן
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
1 כף חומץ בלסמי
קורט מלח
קורט צ'ילי חריף גרוס (לא חובה)
2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה (מופרדים לנתחים)
חופן צימוקים שחורים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

להגשה:
3 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם 3 כפות יוגורט ו-2 כפות מים
2 כפות שקדים פרוסים/ בוטנים/ שומשום
חופן אגוזי מלך

אופן ההכנה:
מעבירים את העדשים לסיר, מכסים במים קרים (כ-10 ס"מ מעל העדשים), מרתיחים, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהעדשים מתרככות אך עדיין שומרות על צורתן. מסננים ושומרים כחצי כוס ממי הבישול. מעבירים את הבורגול לקערה. מכסים במים רותחים, מכסים בנייר כסף ומשרים כ-15 דקות עד שהוא מתרכך אך עדיין שומר על צורתו. לבסוף, מסננים מהמים.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מערבבים את הבטטות עם 2 כפות שמן זית, מעבירים לתבנית תנור וצולים כ-20 דקות עד שהקוביות מתרככות.
מחממים סיר רחב, מוסיפים כף שמן זית ולאחריו את הבצל ומטגנים כ-10 דקות עד שמשחים. ניתן להוסיף כף מים בכל פעם שרואים שהבצל מתחיל להידבק. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כדקה נוספת. (ניתן להשתמש במקום בבצל מיובש ללא שמן).
מעבירים לסיר את העדשים, הבורגול, הסילאן, חצי כוס ממי הבישול של העדשים, הבטטות הצלויות, הצימוקים, ואת המלח והצ'ילי.
מביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את נתחי הטונה ואת הפטרוזיליה ומערבבים.
מכבים את האש ומפזרים מלמעלה מעט טחינה-יוגורט, אגוזי מלך ושקדים פרוסים.

מג'דרה גלילית עם טונה ופירות יבשים של סטארקיסט
צילום: ניר עצמון

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

האפי פודי

סוכרתיים? פודי אתר המתכונים הגדול בישראל בשבילכם

תפריט נגישות