דף הבית / מתכונים / מאפינס תרד

מאפינס תרד

אם התלבטתם מה להכין לארוחת ערב או לנשנושי בוקר לכם ולילדים הנה המתכון המושלם.
תרד ידוע כירק עשיר בברזל ועם משקה השקדים האורגני, התוצאה טעימה במיוחד!
ניתן להגיש כמנת אירוח או סתם כנשנוש מפנק ובריא.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של גל גפן

  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


מצרכים
200 מ"ל משקה שקדים אורגני ללא תוספת סוכר של "אלפרו"
230 גרם קמח תופח
300 גרם תרד טרי
1 שן שום כתושה
3 ביצים או 1 תפוח אדמה מבושל, מעוך לפירה.
60 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות או תחליף גבינה טבעוני.
1 כף עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם
שמן זית
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
מאדים את התרד עם השום עד שהעלים "נובלים". מסננים את הנוזלים.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים מעט תבנית שקעים.
בקערה גדולה טורפים ביצים (או פירה תפוחי אדמה) עם משקה השקדים, מוסיפים בהדרגה את הקמח.
בקערה נפרדת מערבבים את התרד עם הפטה (או הגבינה הטבעונית) ועשבי התיבול, מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את תערובת הביצים והקמח לתרד ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובת לתבנית השקעים ומכניסים תנור ל-30-40 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.

צילום: יח"צ

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה