דף הבית / מתכונים / טחינה עדשים

טחינה עדשים

מצרכים לתבשיל:
1/2 חבילת עדשים שחורות (250 גרם) מושרים במים פושרים לשלוש שעות
2 גזרים בינוניים קצוצים דק
1 בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות או מגורדות
6-8 עגבניות שרי תמר
1 כפית שטוחה כמון
1 כפית שטוחה פפריקה
2 כפות שמן זית
מלח ים
פלפל שחור

לטחינה:
1 כוס טחינה מעולה של אחוה
3/4 כוס מים
מיץ מרבע לימון
1/2 כפית שטוחה מלח ים
ערימת עגבניות שרי קצוצות דק דק

לסלט:
צרור גדול של כוסברה טרייה, שטופה וסחוטה מהמים
1 בצל בינוני
1/2 לימון
1 כפית שטוחה מלח ים
שמן זית

אופן ההכנה:
להכנת התבשיל: מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את הבצל כשהשמן חם. מוסיפים את הגזר הקצוץ ומערבבים. מוסיפים כמון, פפריקה ושום ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל ועגבניות, מערבבים.
כשהבצל הופך שקוף, מוסיפים את העדשים המושרות והמסוננות. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לגובה שני ס״מ מעל התבשיל שבסיר. מבשלים על אש בינונית, התבשיל מוכן כשהעדשים מתרככות והמים נספגים לגמרי.
להכנת הסלט: קוצצים דק את הכוסברה והבצל, מוסיפים שמן זית. סוחטים חצי לימון ומוסיפים מלח.
להכנת הטחינה: מערבבים היטב את כל המרכיבים. בצלחת הגשה יוצקים כמה כפות של טחינה, מעל הטחינה מוסיפים תבשיל עדשים, מעליהם מניחים ערימה של סלט כוסברה ומוסיפים כמות של עגבניות שרי קצוצות.

טחינה עדשים
צילום: סיגל לדנהיים

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

האפי פודי

סוכרתיים? פודי אתר המתכונים הגדול בישראל בשבילכם

תפריט נגישות