דף הבית / מתכונים / חציל קלוי בטעמים ים תיכוניים

חציל קלוי בטעמים ים תיכוניים

אחת המנות הפופולריות במסעדות בישראל היא מנת החציל הקלוי, הרי אין יותר ישראלי ממנו. עכשיו הזמן גם לנסות את המנה בבית


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


 

מצרכים:

2  חצילי חממה בגודל בינוני

2  עגבניות קצוצות דק

1 צרור פטרוזיליה קטן קצוץ

1 כפית אריסה

2  שיני שום קצוצות

1 כפית פלפל חריף קצוץ

מלח

פלפל

שמן זית לתיבול

1/2 כוס טחינה איכותית

1/2 כוס מים

מעט שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני גבוה- 180 מעלות. מקלפים את החצילים, וחוצים אותם לשניים, חורצים את פנים החציל בעדינות, מברישים את החציל משני הצדדים עם מעט שמן קנולה.

על מגש עם נייר אפייה, שמים את החצילים עם הפנים כלפי מטה. אופים בתנור 45-55 דקות.

בקערה קטנה מערבבים את המים והטחינה עד למרקם יציב, מתבלים עם מלח לפי הטעם.

בקערה נוספת, מערבבים את העגבנייה, הפלפל החריף, השום, אריסה, פטרוזיליה, מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

אופן הגשה: בצלחת עמוקה שמים 3-2 כפות של הטחינה. ומעל, שמים את  החציל עם הפנים כלפי מעלה, על החציל להניח 3-2 כפות של סלט העגבניות, מטפטפים מעל שמן זית ומגישים עם פוקצ'ה חמה או פיתה טרייה.

 

חציל קלוי בטעמים ים תיכוניים
צילום: גליה אבירם

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה