דף הבית / מתכונים / דג ים מונח על מרמלדת עגבניות

דג ים מונח על מרמלדת עגבניות

מצרכים ל-2 מנות:
4 פילטים דג ים (700 גרם)
60 גרם שרי מנומר
60 גרם שרי תמר
50 גרם זיתי קלמטה מגולענים
5 גרם טימין קצוץ
5 גרם צ'ילי אדום חריף
5 גרם מרווה קצוצה
5 גרם רוזמרין קצוץ
40 מ"ל יין לבן
4 כפות שמן זית
1/3 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


אופן ההכנה:
במחבת רחבה מחממים את שמן הזית. צורבים את הדגים מהצד של העור עד להשחמה קריספית, בדקה האחרונה צורבים את מהצד הבשרי לכמה שניות ומוציאים מהאש.
במקביל, את העגבניות שרי חוצים באמצע ומכניסים לקערת ערבוב עם עשבי התיבול והיין.
מערבבים היטב ומניחים את הכל בתבנית נירוסטה. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-160מעלות וצולים עד להשחמה של העגבניות וצימצום הנוזלים.
יוצקים לצלחת הגשה את העגבניות הצלויות ומניחים את הדג הצרוב עליהם.
אפשר להוסיף בוקצ'וי ואספרגוס חלוט למנה, למי שרוצה אופציה לירק.

צילום: שרית גופן, סטיילינג: אינה ברוורמן

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה